fredag den 11. september 2009

School Spirit & the Greek System

Sidste lørdag spillede UNC's football hold sæsonens første kamp. Så sammen med en af de andre udvekslingsstuderende, Chrissy fra Tyskland, klædte jeg mig ud i lyseblå krigsmaling og drog til det store stadion på campus. Der var gigantisk opbakning til kampen og hele stadion var fyldt med lyseblå mennesker.

Jeg har virkelig fået indtryk af, at det at gå på UNC eller bo i Chapel Hill ikke bare er noget, man gør, men en del af hvem man er - der var i hvert fald school spirit for alle pengene!!

GO TAR HEELS!! :D

 Campus inden kampen - carolina blue all over the place!

 Det store stadium var fyldt med fans i alle aldre - tror ikke modstanderholdet havde mange fans med, kunne i hvert fald ikke spotte dem.

Vi spillede i mod The Citadel, som forvirrende nok havde mørkeblå og hvid som deres farver. Det hjalp ikke på at læse det forvirrende spil som amerikansk fodbold er. De kaster sig ind i klynger, hvor det er svært for den utrænede at se, hvad der sker, og spillet afbrydes hver gang bolden rør jorden eller modstanderens hold blokerer et forsøg på at nå til målet og lave Touch Down - dvs. hele tiden! 
De to hold (samtlige spillere, de er heldigvis ikke alle sammen på banen samtidig!).

I halvlegen var der kæmpe Marching Band opvisning og en hyldest til UNC's Basketball hold, der vandt the National Championship sidste år. På billedet nedenfor er bandet i gang med at spille, opstillet i en formation, der forestiller et gedehovede, da holdets maskot er en Ram.


Vi vandt i øvrigt 40-6 over The Citadels. Ha! Så kan de lære det :)

En anden interessant universitetsverdenskultur er The Greek Communities, der består af Sororities og Fraternities, og som intet har at gøre med grækere (som en udvekslingsstuderende sjov nok troede).Det er de her studenter organisationer - eller søster/broderskaber -, man har set i filmene og serier, som alle har navne der består af græske bokstaver. Det fungere mest af alt som en social gruppering og for nogle et sted at bo, men de holder også fester (kun fraternities har tilladelse) og laver frivilligt arbejde/community work.

Det har bragt megen latter ind i mit liv at se sorority piger stå og øve synkron cheering og kampråb, som åbenbart skal vise, hvor godt et sorority det enkelte er. Der er nemlig i de første dage af skoleåret, hvad man kalder Rush. Dette er den periode, hvor alle sororities (med synkron hoppen rundt mv.) og fraternities (med vilde, vilde gymnasieagtige fester) bejler til alle de nye freshmens, der lige er startet på UNC.

Sigma Sigma Sigma - et sorority

Det er en meget fascinerende og underlig tradition. Truely American og jeg har haft meget sjov ud af at opleve det!!

Chrissy foran et fraternity, der i anledning af fodboldkampen havde pustet en kæmpe drage op. Grrrraaw!

2 kommentarer:

  1. Jamen, de ER jo lyseblå allesammen ... !!
    Jeg troede det var en joke :o)

    SvarSlet
  2. Haha! Ja det er squ rigtigt!! :D

    SvarSlet